top of page
3f32205f81484eec0c1d.jpeg

Plesne delavnice

5elementov - energija giba 

(5elements - Motion˛& Emotion)

5 elements (Motion&Emotion)
Bellydance journey through the elements for women's wellbeing... Dancing with the elements: Earth, Fire, Water and Air
5elementov-energija giba je program orientalskega plesa, ki temelji na avtorskem programu Puls8elements (avtorice Keti Sharif), predelava in priredba Ksenija Visket. 
Namenjena je notranjemu raziskovanju in plesnemu potovanju skozi čakre in 4 elemente ZRAK, VODA, OGENJ IN ZEMLJA ob podpori petega elementa (ZVOK-GLASBA). Je program, ki spodbuja gibanje in občutek povezovanja plesa in glasbe ter s plesom neguje dobro počutje ženske same in razvajanje ženske notranje energije . Je novi program, ki ponuja senzualni orientalski ples , ki ga spremlja posebej za ta program, avtorsko zaščitena in posneta glasba. Glasba je odraz raziskovanja plesnega gibanja avtorice programa Keti Sharif in je v celoti narejena in posneta v Egiptu, kjer Keti tudi deluje.
Delavnice so namenjene vsem, ki bi želeli zaplesati v orientalskih ritmih, se poglobiti v 4 elemente (zrak, voda, ogenj in zemlja) in skozi elemente raziskovati svoje energetske točke.
Plesno predznanje ni potrebno !
Število mest je omejeno, ZATO JE PRIJAVA NA MAIL zahir.ws@gmail.com OBVEZNA!!!!

Čakre ali energetski centri izgledajo kot vrtinci, ki se, če je človek zdrav, z določeno hitrostjo vrtijo v smeri urinih kazalcev. Osnovna naloga čaker je, da priteguje oz. vsesava energijo iz okolice ter z njo oskrbujejo vse telesne organe, pa tudi subtilnejša področja našega življenja.
(chakra v sanskrtu pomeni kolo).
Središča zavesti: Čakre niso povezane le z našim fizičnim zdravje, temveč tudi z mentalnim in emocionalnim, zato jih lahko opišemo tudi kot središča zavesti, občutkov, potreb in doživljanja.
Barve čaker: Vsaka čakra ima svojo frekvenco, različno od drugih. Človekov energetski ustroj vsebuje vse barve mavrice (rdečo, oranžno, rumeno, zeleno, modro, vijolično in lila belo); kot energetski spekter barv (frekvenc) smo ljudje kakor mavrica.
Povzeto po reviji Sensa. www.sensa.si

 

Opis delavnic
vsaka delavnica je sestavljena iz 4delov:
1. predstavitev elementa, predstavitev in opis čakre/čaker, ki podpirajo element, povezovanje gibov in delo na gibljivosti mišic in gibljivosti celotnega telesa, masaža, barve, dihanje.
2. segrevanje in raztegovanje (potrebujete svojo podlogo za jogo) 
3. spoznavanje ritmike, inštrumentov, zvokov, ki podpirajo določen element (čakro). Kratke plesne kombinacije v stilu orientalskega plesa, ki predstavlja določen element (za energijo zemlje potrebujete asayo-palico za saidi (dobite jo na delavnici), za energijo zraka potrebujete tančico.
4. sprostitev, ohlajanje telesa, mišic in počitek (potrebujete svojo podlogo za jogo) 
241451621_10159588544779721_4175992990846221360_n.jpg

KUD Plesna delavnica Zahir

041988070

+386 41 988 070

Židovska ulica 14 Maribor Slovenia 2000

  • facebook
bottom of page